Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

επίσκεψη αντιπροσωπείας από Σχολεία Λαϊκής Μόρφωσης στη Σουηδία


Χθες, 2/11/14 ήρθε στο Μαρούσι μια ομάδα Σουηδών που είναι Διευθυντές Σχολείων Λαϊκής Επιμόρφωσης. Τα σχολεία αυτά διαμορφώνουν τα ίδια το πρόγραμμα των σπουδών τους και το κράτος τα επιχορηγεί γιατί όπως μας είπαν στη Σουηδία η Παιδεία θεωρείται προϋπόθεση για τη Δημοκρατία!!!Η (κρατικά χρηματοδοτούμενη) πρωτοβουλία να έρθουν εδώ ήταν της συγκεκριμένης ομάδας, για να μελετήσει κινήσεις αλληλεγγύης και εθελοντικής δράσης στην Ελλάδα ως τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης και του φασισμού...
Τους είπαμε ποιοί είμαστε και τι κάνουμε εδώ. Μουσική Ομάδα που κάνει αλληλέγγυες παραστάσεις, Θεατρική ομάδα, συλλογή σχολικών ειδών. Τους είπαμε οτι κάναμε και αγορές προϊόντων από παραγωγούς χωρίς μεσάζοντες τις οποίες ο δήμαρχος και το Υπουργείο τις έκλεισαν και μας κοίταγαν σαν να είναι από αφρικανική φυλή (ο δήμαρχος και το Υπουργείο).
Συνεχώς έγραφαν στα μπλοκάκια τους και είχαν ένα πραγματικό ενδιαφέρον να μας ακούσουν...Μάθαμε που θα μπορούσαμε να φτάσουμε, που μπορεί να φτάσουν οι κοινωνικές ομάδες αλληλεγγύης. Ποιά παιδεία θα μπορούσαμε να έχουμε και το κυριότερο να ελπίζουμε αφού στην Ευρώπη υπάρχουν πολλοί που σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο.


Θέμης Αδαμόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου